Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf gebruikte V60

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 11 oktober 2023

t: Hoi, ik heb een Volvo V60 2.0 8traps uit 2016/2017 op het oog.

Mijn vraag is wat de minpunten zijn van deze auto?
Of het aanrader is?
Heeft distributieriem of ketting?
Of de onderdelen duur zijn en makkelijk kan vinden?

Of ik wil graag T4 of een T5 uit 2016/2017.

Ik wil liefst zo min mogelijk naar een garage tenzij een onderhoudsbeurt nodig is.

Merk: Volvo
Type: V60
Bouwjaar: 2016
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 367
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt een Volvo V60 aanschaffen en vraagt of dit een goede keuze is.

De Volvo V60 uit 2016 met benzinemotor en de toevoeging T4 en T5 werd geleverd met dezelfde 2.0 benzinemotor. De verschillende vermogens en koppels worden elektronisch geregeld. De T5 heeft meer koppel en vermogen en is hierdoor sportiever en bijvoorbeeld beter geschikt het trekken van een flinke aanhanger.

Er is altijd een distributieriem gemonteerd die vervangen moet worden na 240.000km of 120 maanden (dat wat het eerste komt). We hebben ook een occasiontest van de V60 van op onze site staan: ANWB occasiontest V60. Mooi is dat meeste euvels die de Wegenwacht benoemt niet van toepassing zijn op de 2.0 benzinemotor. De V60 van deze generatie staat dan ook als behoorlijk betrouwbaar bekend.

Uw opmerking dat u zo min mogelijk naar de garage gaat begrijp ik goed maar dat zal naar verwachting helaas flink tegen vallen. Bij moderne, elektronisch aangestuurde auto’s is zelden een diagnose te stellen zonder kennis van moderne elektronica en de bijbehorende apparatuur. In geval van een storing, defect of onderhoud zal een bezoek moeten worden gebracht aan de garage. Dat is bij deze auto niet anders.