Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verlies koelvloeistof

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 2 juli 2023

-2 maanden geleden is bij onze auto de aircopomp,waterpomp,condensor en thermostaat vervangen. Nu heb ik elke maand een klein beetje koelvloeistof bij moeten vullen omdat ie onder niveau stond.
Ben al een keer langs geweest, alles ziet er goed uit zeiden ze. even in de gaten houden. Lucht in het systeem.?
Is het slim om dit toch nog even te melden,of maak ik me zorgen om niets.
Was nl een aardige rekening.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Opel Corsa heeft onlangs een reparatie ondergaan aan koelsysteem en airco. U raakt echter steeds een klein beetje koelwater kwijt.

Een luchtbel in het koelsysteem kan tijdelijk een iets te laag koelwaterniveau geven. Maar wanneer u maandelijks wat moet bijvullen dan is nader onderzoek toch wel wenselijk. Het moet immers ergens blijven. Dat kan middels een uitwendige lekkage maar ook inwendig (verbruiken) kan steeds een beetje koelwater verlies opleveren.

In principe is het koelsysteem gesloten en zou er hooguit incidenteel eens 'n keer een klein beetje bij moeten. Het lijkt me beter in uw geval misschien nog een paar keer te checken of er inderdaad consequent steeds een beetje bij moet. Want dan is er echt wel een gegronde reden de garage nogmaals het koelsysteem op in- of uitwendige lekkage te laten checken.