Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is de auto de dure reparatie nog waard?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 juni 2023

Hallo. Dilemma is: Auto Fiat Punto diesel kenteken X-XXX-XX moet de turbo motor van vervangen worden (en de injektoren moeten ook gelijk omdat die zijn gaan lekken). Kosten rond de 2600,- Auto is uit 29-04-2013. Is dit de auto nog waard? Ik heb 0 (nul) verstand en algemeen advies over deze specifieke auto is welkom. Dus stel dat dit issue boven het hoofd issue is van deze auto lijkt het mij een goede keus om verder te gaan bijvoorbeeld. Hoop door jullie info ik een educated guess kan maken ipv op niks gebaseerd besluit van mij. 

Kilometerstand: 251.554 km

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of de auto de reparatiekosten van €2600,- nog waard is.

De waarde van de auto is (in goede conditie) ongeveer €2500. Dit ligt aan de situatie, verkoopt u de auto particulier dan zou u er rond de €2700,- voor krijgen, bij inruil ongeveer €2000,- U kunt het zelf eenvoudig nakijken via onze koerslijst:. Het is lastig om te voorspellen hoe de markt van auto’s met dieselmotor zich gaat ontwikkelen, dus wat de waarde gaat doen.

Eigenlijk is de waarde snel minder dan de eerder genoemde €2600,- Echter zie ik dat de auto niet lang geleden voorzien is van een nieuwe APK waarbij de werking van roetfilter is gecontroleerd en goed is bevonden. Dit zou ook een kostbare reparatie kunnen zijn als deze op korte termijn te wachten staat.

Het is natuurlijk wel zo dat u voor €2600,- geen andere betrouwbare kilometervreter kunt aanschaffen. In dat licht bezien is een flinke uitgave wellicht te overzien en is de auto de reparatiekosten waard. Heeft u helemaal geen diesel nodig omdat u niet veel kilometers rijdt dan denk ik dat u beter voor een betaalbaardere auto kunt kiezen.