Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieriem vervangen binnen jaar na aankoop occasion

Vraag gesteld door J. Molenaar op 14 mei 2023

Ik heb in september 2022 een ford c-max gekocht uit 2013 nu blijkt dat de distributieriem moet worden vervangen. Dit is mij niet verteld door de verkoper van de vakgarage. De km stand waarop ik de auto kocht was rond de 78000 km en heeft nu rond 83000 km op de teller staan. Daar ik op vakantie ga naar Frankrijk heb ik een grote beurt laten uitvoeren, waarbij dit aan het licht kwam. Mijn vraag is dus zit dit in de normale bovaggarantie?

Merk: ford
Type: c-max
Bouwjaar: 2013
Brandstof: benzine

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft in september een Ford C-Max gekocht uit 2013. Nu wordt u geconfronteerd met het gegeven dat de distributieriem moet worden vervangen. Dat is normaal onderhoud en moet in dit geval bij deze motor inderdaad plaatsvinden als deze een leeftijd bereikt van 10 jaar, of als de kilometerstand van 240.000 al eerder wordt bereikt.

Ik begrijp dat het slecht nieuws is, maar u kunt dit niet claimen op Bovag garantie. De auto was bij aflevering niet achterstallig voor wat betreft het onderhoud aan de distributieriem. Het had de verkoper wel gesierd als hij of zij dit aankomende en voorspelbare nodige onderhoud aan u had gemeld.