Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bovag garantie op reparatie

Vraag gesteld door C. de Lange op 12 juni 2023

Wanneer valt reparatie onder bovag garantie.

Merk: Ford
Type: Ecosport
Bouwjaar: 2019
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 125

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wanneer een reparatie onder de Bovag garantie.

Het is me niet duidelijk of u een reparatie heeft laten verrichten dat kennelijk niet naar behoren is uitgevoerd. Dan geldt volgend de Bovag het volgende; ''Laat je jouw auto repareren bij een BOVAG-bedrijf dan krijg je standaard 6 maanden reparatiegarantie. De garantie geldt voor elke reparatie die de BOVAG-vakman heeft uitgevoerd en voor de materialen en onderdelen die hij heeft gebruikt''.

Misschien doelt u op iets anders en gaat het om een gebrek na aanschaf van de auto. Vanaf 1 juni 2022 is de termijn van de BOVAG Garantie verlengd van 6 naar 12 maanden. De Bovag meldt daarover; ''BOVAG Garantie houdt in dat uw occasion tot 12 maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als er zich gebreken voordoen die op het moment van de koop niet zichtbaar waren. De garantie dekt zowel de kosten van de onderdelen als de man-uren. Dat geldt alleen voor gebreken die al bestonden op het moment dat u de auto kocht, plus gebreken die tijdens de garantieperiode door normaal gebruik zijn ontstaan. Er is sprake van een gebrek als de norm die de fabrikant of de wetgever stelt, wordt overschreden''.

Ik weet niet precies wat het defect is in uw geval en of dat misschien toch anders beoordeeld kan worden. Maar het bovenstaande is wat inhoudelijk de garantie voorstelt. Voor meer uitgebreide info verwijs ik u naar de pagina De zekerheid van BOVAG Garantie

 

Reacties

C. de Lange

Auteur - 14 juni 2023

Steenslag tegen de airco , valt dit ook onder de bovag garantie  

Jos

ANWB Expert - 16 juni 2023

De condensor van de airco is min of meer vergelijkbaar met de radiateur van het koelsysteem. Uiteraard is de functie anders maar zit net als de radiateur achter de grille, vol in de rijwind dus. Een lekkage kan gemakkelijk ontstaan door een object van buitenaf. Een steentje bijvoorbeeld.

Wat Bovag garantie betreft moet je kunnen aantonen dat deze lekkage er bij aflevering al was. Er kan immers ook een fataal steentje dagen of weken geleden deze lekkage hebben veroorzaakt. Dus bij onheil van buitenaf kunt u dat de verkoper niet aanrekenen. Tenzij er heel duidelijk en aantoonbaar sprake is van een lekkage vóór uw ingebruikname. Maar dat wordt met terugwerkende kracht een onmogelijke opgave dat te bewijzen.