Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto start niet als hij in de zon heeft gestaan

Vraag gesteld door D. Breukels op 11 juli 2023

Goedendag, ik heb een Opel Meriva a uit 2009. Ik heb nu al een aantal keer gehad dat bij een warme dag mijn auto (vol in de zon) niet wilt starten. Als ik mij sleutel in het contactslot doe en draai gaat het motormanagement lampje en het serviceindicatie lampje ook niet branden. Alle overige waarschuwingslampjes gaan wel tijdelijk branden. Als de auto een tijd op koele plek heeft gestaan en ik draai de sleutel dan gaan meteen alle waarschuwingslampjes even branden en kan ik de auto starten. Ik heb het al bij de Opel dealer gevraagd maar die zegt het probleem niets. Heeft er iemand een idee wat dit eventueel kan zijn

Merk: Opel
Type: Meriva
Bouwjaar: 2009
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 90
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw Opel start soms niet als hij lang in de zon gestaan heeft en u vraagt hoe dat zou kunnen komen.

Opels uit deze generatie hebben meer dan eens problemen in het contactslot, ik verwacht dan ook dat dit de boosdoener is. Echter dit kan alleen met zekerheid vastgesteld worden door het metingen te verrichten op het moment dat de storing aanwezig is. Een dergelijke storing zou namelijk ook veroorzaakt kunnen worden door een defect hoofdrelais of een slechte stekkerverbinding.

Dat dergelijke problemen vaker voorkomen en hoe de Wegenwacht hiermee omgaat laat mijn collega Robert zijn in zijn vlog.