Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auris een geschikte auto?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 juni 2023

Ik ben mijzelf aan het oriënteren op het gebied van een Toyota Auris 1.8 VVT-i (dus de hybride). Ik heb een executive model uit 2017 met +- 130.000 km op de teller voor ongeveer 18.000 euro op het oog. Die is volledig onderhouden bij de dealer.

Ik heb tot nu toe redelijk pech gehad met de auto’s die ik aangekocht heb. Dus ik ben vooral op zoek naar een degelijke auto, wel met wat luxe, maar het hoeft allemaal niets geks te zijn.

Kunt u een aankoopadvies geven voor een dergelijke Auris? Is dat een betrouwbare occasion zonder gekke bekende gebreken en gedoe?

Daarnaast: is de prijs/kwaliteit/km stand in orde?

Alvast hartelijk dank!

Merk: Toyota
Type: Auris
Bouwjaar: 2017
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 100 Kw

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of de Toyota Auris een betrouwbare auto is met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

De Toyota Auris staat bekend als een zeer betrouwbare auto. We hebben hier een occasiontest van op onze site. Ik raad u wel aan om een flinke proefrit met de auto te maken. Sommige mensen storen zich aan het schakelgedrag van de CVT, dat is een eigenschap die niet te veranderen is dus die bij u moet passen.

De vraagprijs is marktconform, u kunt onze ANWB Koerslijst gebruiken om te zien wat een gemiddelde prijs is bij verkoop. Vaak ligt deze prijs bij een merkdealer iets hoger dan bij een universeel bedrijf, garantievoorwaarden spelen hierbij een grote rol.
Eigenlijk verwacht ik dat u aan deze auto een goede koop heeft. Kijkt u ook even naar de voorwaarden van de 10 jaar garantie die Toyota biedt op zijn producten: 10 jaar garantie.