Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Anti-diefstal tip; de autosleutel in de slaapstand zetten

Vraag gesteld door A. Kaizer op 19 mei 2023

Bij de 10 anti-diefstal tips ontbreekt de tip om de autosleutel in de slaapstand te zetten. Zeer snel en eenvoudig en makkelijker dan de sleutel in een blikje te doen of een RFID sleutelbeschermhoes . Zie hieronder.

Toyota sleutelhanger deactiveren tegen diefstal
====================================
Om een Toyota sleutelhanger te deactiveren (uitschakelen), houdt u de vergrendelknop ingedrukt en drukt u tegelijkertijd twee keer op de ontgrendelknop. Het rode lampje op uw sleutelhanger knippert 4 keer en betekent dat uw sleutelhanger nu is uitgeschakeld. Dit betekent dat uw auto niet kan worden gestolen van een van die apparaten die het draadloze signaal tussen uw sleutelhanger en de auto opvangt. Om uw sleutelhanger opnieuw te activeren, drukt u gewoon op de ontgrendelingstoets (u kunt testen of de sleutelhanger was uitgeschakeld omdat u de auto niet met de portiergreep kunt openen).
Blijkbaar is Toyota een van de weinige fabrikanten die dit systeem hebben voor extra veiligheid, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je die 'enge' nieuwsberichten ziet over auto's die van je rit worden gestolen, ervan uitgaande dat je natuurlijk oefent om te onthouden om je sleutel uit te schakelen elke nacht/tijd wanneer uw auto op de oprit/straat wordt achtergelaten.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Bij uw Toyota is de keyless-entry uit te schakelen. De sleutel kan dan niet meer worden gedetecteerd door het boevengilde. Ik denk dat niet elke eigenaar van een Toyota of Lexus van deze functie op de hoogte is. Dank voor uw reactie, andere eigenaren kunnen daar hun voordeel mee doen.