Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke motor zit in Opel Karl?

Vraag gesteld door J. Dam op 22 maart 2023

Wil een opel karl aanschaffen, welke motor zit daarin? Zag programma Kassa jl. Daar werd gezegd in opel, citroen, peugeot 3-cylinder de pure tech 1.2 van Stellantis voor grote problemen zorgt. Zit deze motor ook in de Opel Karl???
Vandaag Broekhuis Opeldealer gebeld en zegt motor van General Motors is, ecoflex 1.0?
Kunt u mij advies geven of ik een Opel Karl kan kopen? Of beter ik andere type auto kan gaan aanschaffen? En hoe eventueel de motor v General Motors is?? Als dit correct is. Ik had al div.testen bekeken maar niet op soort motor gelet. Voorheen had ik opel corsa. Maar ik rij niet heel erg veel en dacht met opel karl beter bij mij past. Graag advies

Merk: Opel
Type: Karl
Bouwjaar: 2016-2019
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U overweegt een Opel Karl aan te schaffen en vraagt of deze ook voorzien is van een PureTech motor.

Opel Karl

De Opel Karl is voorzien van een 1.0 ecoFLEX motor uit de rekken van GM, dit is een heel andere motor dan de 1.2 PureTech uit de fabriek van Stellantis. Deze ecoFlex motor heeft geen overeenkomsten met de PureTech motor en is voorzien van een distributieketting.
Grote kans dat de Corsa die u voorheen had was voorzien van eenzelfde motor. Elke motor heeft zo zijn goede en minder goede eigenschappen; deze motor heeft een minder elastisch rijgedrag en is iets minder zuinig dan de PureTech, hier staat dan tegenover dat deze motoren veelal een veel langere levensduur kennen.

Advies

We hebben er een occasiontest van op de site met de rubriek ‘dit vindt de Wegenwacht’.Ik raad u vooral aan om een flinke proefrit te maken. Wanneer de auto bij u past is het een auto die ook past bij uw sporadische gebruik.