Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vocht in achterlichten Ford Puma

Vraag gesteld door W. van den Berg op 30 april 2023

We hebben de auto nu 2 maanden en ik ontdekte condens in de twee achterlichten
Kan dit kwaad volgens de garage is dit normaal bij de Puma
Is dit ook normaal volgens u ?

Merk: Ford
Type: Puma
Bouwjaar: 2023
Brandstof: Hybride/ benzine
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een twee maanden oude Ford Puma met condens in de achterlichten. De dealer meldt dat het geen kwaad kan en normaal is.

Condens is vocht in een ruimte dat neerslaat op een oppervlak met een lagere temperatuur. Een normaal verschijnsel, de gebruikte materialen kunnen er tegen, zolang de condens ook maar weer verdwijnt als het temperatuurverschil er niet meer is. De mate van vocht kan aan de omstandigheden liggen, temperatuurverschillen tussen dag en nacht, zonlicht dat er wel of niet op valt, of ermee gereden wordt. Mogelijk verdwijnt het als u de auto op een andere plek parkeert. Bij normaal gebruik is het niet te verwachten dat een lichtunit condens blijft vertonen. Wanneer de units permanent vochtig blijven, dus ook onder wisselende omstandigheden, beschouwen we dat niet als een normaal verschijnsel en zou dan gezien mogen worden als een gebrek.

Overigens herken ik dit niet als een veelvoorkomend verschijnsel bij de Ford Puma. Maar het betreft een zéér jonge auto dus misschien dat andere bezitters ook nog gaan reageren.

Reacties

P. Rijzewijk

Auteur - 17 januari 2024

We hebben hem net een week, ook hier vocht. Heb fotos naar de garage gestuurd maar nog niets gehoord.
 

T. van Zeist

Auteur - 10 januari 2024

Zelfde met mijn nieuwe Puma, zelfs op eerste dag in gebruik......