Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervuilde motor Peugeot 3008 e-THP

Vraag gesteld door J. Gijzel op 13 maart 2023

Kan het kloppen dat de motor vervuild is waardoor hij niet harder wil dan 30 km/h en stationair bijna afslaat? hij krijgt nu een straal behandeling met plastic korrels. Het is binnen de garantie termijn? bij de koop zou hij zijn nagekeken. men kon het niet zien omdat de bougies er niet uitwaren gehaald. is dit geloofwaardig? De man van het bergingsbedrijf had de indruk dat hij op 3 cylinders liep.

Merk: Peugeot
Type: 3008
Bouwjaar: 2018
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 165pk

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Volgens de garage is de motor van uw Peugeot vervuild. U vraag of dit geloofwaardig is.

Bij verlies aan motorvermogen, het lopen op drie cilinders en onregelmatig draaien is het scenario van een vervuilde motor zeker denkbaar. De THP motoren uit het verleden waren min of meer berucht om dit verschijnsel, met vaak ook een fors olieverbruik als bijverschijnsel. De e-THP motor, zoals onder de kap bij uw auto, is rond 2014 geintroduceerd en zou naar verwachting verlost moeten zijn van deze vervelende kuren.

In uw geval lijkt dat toch niet helemaal zo te zijn en wordt een inwendige schoonmaakbeurt onvermijdelijk. Erg vervelend dat u hiermee wordt geconfronteerd bij zo'n jonge auto. Maar hopelijk dat de verantwoordelijke garage de beste intenties heeft en dit vakkundig en duurzaam oplost. Vraag zeker ook concreet naar de wijze waarop men dit herstel gaat uitvoeren, en wat men aanvullend doet om dit in de toekomst uit te sluiten.