Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Thatcham keurmerk

Vraag gesteld door J. van Meekeren op 20 april 2023

Ik ben op zoek naar een stuurslot voor een auto, ik zie dat er twee keurmerken zijn n.m. Thatcham en scm, het scm keurmerk is goedgekeurd door Nederlandse verzekeringen, maar geldt dit ook voor het Thatcham keurmerk?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of gekeurde sloten door Thatcham ook goed bevonden worden door verzekeringsmaatschappijen.

SCM

Nederlandse verzekeringsmaatschappijen stellen soms als eis dat er gebruik gemaakt wordt van een goedgekeurd alarm of slot. In die gevallen bent u aangewezen op goedkeur door SCM.
Vaak is een stuurslot niet verplicht maar is het uw eigen keuze om hiervan gebruik te maken. In dat geval kunt u ook terugvallen sloten die geen SCM goedkeur hebben. Wat de eisen zijn waaraan sloten moeten voldoen met Thatcham is helaas voor ons ook niet inzichtelijk. Het is een Engels keurmerk met bijbehorende eisen en voorwaarden.

Afschrikken

Het beste bent u af wanneer een slot voorzien is van SCM-keurmerk zoals Defa disk-lok, er zijn natuurlijk ook veel goedkopere alternatieven.
Vaak bekijkt een dief of zijn poging snel kans van slagen heeft, elke vorm van belemmering schrikt dan af. Hopelijk zoekt hij op dat een ander slachtoffer.