Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing display Citroën C5 Aircross

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 maart 2023

Kort ja eerste jaaronderhoud bij 15,5k km en software update valt centrale display uit met boodschap 'loading software on demand- system has limited functionality. Centrale 'radio'eenheid moet vervangen maar lange levertijd(?) Zijn er betrouwbaarheids cijfers?

Merk: Citroen
Type: C5 Aircross
Bouwjaar: 2022
Brandstof: Benzine hybride
Motorvermogen: 180
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

U kreeg ná een software update de genoemde melding op uw centrale display. U vraagt of er betrouwbaarheidscijfers zijn omtrent dit probleem.

Melding

Voor ons is dit geen bekend verschijnsel. De melding ''loading software on demand- system has limited functionality'' kan vaker voorkomen maar helpt vervolgens in voorkomende gevallen een update. Bij u komt deze melding juist ná de update en is kennelijk de diagnose van uw garage dat de centrale eenheid vervangen moet worden.

Conclusie

Het betreft hier een bijna nog hagelnieuwe auto en is uiteraard garantie van  toepassing. De tijd zal het leren of er meer meldingen gaan volgen. Het kan natuurlijk een incident zijn en zou een lange levertijd kunnen duiden op een aanstaande modificatie. Maar we zien ook dat dergelijke elektronica vaak door beperkte voorraden éérst in aanmerking komt voor het produceren van nieuwe auto's. Maar mogelijk dat de aangekondigde lange levertijd in de praktijk toch ineens blijkt mee te vallen. Alle reden om bij de dealer met regelmaat te informeren of het uitleveren nabij is. En mochten er lotgenoten zijn met dit zelfde defect dan horen we dat graag.