Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorstoring 01517

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 15 februari 2023

Bij apk keuring is motorstoring 01517 vastgesteld. Dit is de regelmodule aanhanger sleepsensor. Deze is nu gereset maar wisten niet of het opgelost was.
Kunt u mij hierover wat meer informatie verschaffen, wat de gevolgen kunnen zijn, is het op te lossen (mocht de reset niet gelukt zijn). Ik rijd skoda yeti 1.2 tsi 77kw.=

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat het betekent wanneer bij uw Skoda code 01517 is opgeslagen in het gehouden.

Deze code (01517) staat voor: Regelmodule voor herkenning aanhanger.
Het lijkt erop dat de trekhaakmodule of de zekering hiervan defect is. Ook kan het zijn dat er een trekhaak is gemonteerd maar dat de module niet goed is ingeleerd in alle regeleenheden.

Ik neem aan dat de garage de voeding van de trekhaakmodule gecontroleerd heeft bij het wissen van de storing, dat zou betekenen dan de zekeringen ook in orde zijn.
Ik raad u aan om een aanhanger of fietsendrager aan te sluiten om te controleren of alle verlichting werkt en of de storing weg blijft. Doe dit uiteraard ruim voordat u met de auto op vakantie gaat, dan zou een dergelijke storing heel erg ongelegen komen.
Komt de storing terug dan zal de garage een diagnose moeten stellen. Hieruit zal blijken of de module defect is, of dat deze niet correct is ingeleerd of dat er iets mis is met de bedrading of stekkerdoos.