Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Melding op het scherm: 'Service diefstal-alarmsysteem'

Vraag gesteld door L. Salij op 22 maart 2023

Auto start niet en melding op het scherm: Service diefstal-alarmsysteem.
als ik de accupool los maakt en 5 minuten wacht en er weer aansluit de accupool, dan start de auto weer.
dit is een bekent probleem volgens het opel-forum.nl. maar Opel dealer willen de BCM te vervangen, maar geven geen garantie dat het probleem is opgelost. wat moet is doen?

Merk: Opel
Type: Meriva B
Bouwjaar: 2016
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 120 pk
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of het met zekerheid vast te stellen is dat vervangen van de BCM de storing bij uw Meriva zal verhelpen.

Diverse Opels

De storing ‘service diefstal-alarmsysteem’ is inderdaad een bekende storing bij diverse Opels die gebruik maken van de dezelfde Body Control Module. Doordat de storing zo af en toe de kop op steekt is het lastig om te meten wat er fout gaat. Een monteur kan heel goed controle uitvoeren wanneer de storing aanwezig is maar wanneer u zonder problemen bij de garage komt kan de storing niet worden vastgesteld.

Twee mogelijkheden

Eigenlijk zijn er twee mogelijke oplossingen;

  1. U wacht net zo lang tot de storing weer aanwezig is en de auto niet start. Op dat moment kan een monteur aan de auto diverse metingen verrichten waarbij de oorzaak kan worden vastgesteld. LET OP; u haalt dan niet de accupool los, de auto moet met aanwezige storing door de garage worden gecontroleerd.
  2. U laat de BCM vervangen of reviseren door een specialist. Hopelijk is de auto dan storingsvrij, de ervaring leert dat dit ook bij het grootste deel van de Opels zorgt voor een oplossing.

Waarschijnlijk kan uw garage de BCM wel demonteren en laten reviseren door een specialist. U bent de auto dan wel een paar dagen kwijt maar waarschijnlijk zijn de kosten aanmerkelijk lager.