Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford Ka kopen met 178.000 km op de teller

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 17 april 2023


Ik denk er over om een Ford Ka aan te schaffen. Nu heb ik wel een leuke gezien maar deze heeft 178.000 km op de teller. Het is een Ka van 2011 en wel altijd goed onderhouden door de garage.

Doe ik er goed aan om deze auto aan te schaffen ivm hoge aantal kilometers of is het verstandiger even verder te zoeken naar een auto met iets minder kilometers op de teller?

 

Merk: Ford
Type: Ka
Bouwjaar: 2011
Brandstof: Benzine
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een Ford ka gezien uit 2011. De auto heeft 178.000 km gereden. U vraagt of het een verstandige keus kan zijn.

Kilometerstand

Door de kilometerstand zal de aanschafprijs van de auto lager zijn dan een exemplaar dat minder heeft gereden. Dat voordeel kunt u kwijtraken als er later veel onderdelen door slijtage vervangen moeten worden door de vrij hoge kilometerstand. Of dat ook het geval gaat zijn is lastig te voorspellen en dat is feitelijk ook uw dilemma.

Omstandigheden

Overigens hoeft een auto met minder kilometers niet altijd beter te zijn. Het maakt vooral uit hoe er met de auto is gereden en in welke omstandigheden. Snelweg en buitenweg is gunstiger voor de auto dan stadsverkeer. De auto is wel goed onderhouden en dat is zeker een pré. Een keuring kan nog uitsluitsel geven over de staat van de auto op dit moment.

Conclusie

Al met al vind ik deze auto geen afrader. Het kán een goede auto zijn die nog wel wat jaren vooruit kan. Een jongere auto geeft misschien meer zekerheid maar daar betaal je dan ook een hogere prijs voor.