Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Enkele of dubbele vergrendeling?

Vraag gesteld door H. Lingerak op 11 maart 2023

Als ik de auto vergrendel knippert er een lampje midden in het Dashboard,ik denk alarm. Bij dubbele vergrendeling stopt het lampje met knipperen maar blijft wel rood branden. Mijn vraag is , wat is beter? Knipperen of dubbele vergrendeling? 

Merk: Kia
Type: Picanto
Bouwjaar: 2013
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of enkele of dubbele vergrendeling het beste is tegen diefstal.

Dit rode lampje geeft aan dat de auto voorzien is van een zogenaamde transporder sleutel. Het dievengilde ziet aan het lampje dat de kans op een succesvolle poging tot diefstal van de auto erg klein is.

Dubbele vergrendeling is een optie die ervoor zorgt dat de binnengreep van de auto geen toeging meer verleent wanneer de auto met de afstandsbediening op slot is gedaan. Stel dat iemand een raam inslaat dan nog kan het portier niet van binnenuit geopend worden. Dit voegt niet heel veel toe met betrekking tot diefstal van de auto, een dief kan ten slotte ook via het gebroken raam naar binnen. Het voegt wel iets toe met betrekking tot diefstal van goederen uit de auto, een dief kan minder makkelijk met de buit onder zijn arm de auto verlaten.

Met andere woorden; ter voorkomen van diefstal van de complete auto is de beveiliging altijd even goed. Om te voorkomen dat een dief waardevolle goederen uit de auto steelt kunt u dubbele vergrendeling toepassen.
Echter is een auto nooit een goede plaats om goederen in achter te laten; wat er niet in ligt kan er ook niet uit gestolen worden.