Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf Audi A3 1.8 TFSI

Vraag gesteld door L. Snippert op 13 maart 2023

Ik zou graag willen weten waar ik op moet letten als ik dit model koop? Ik heb er een op het oog en ik wil er graag alles over weten.

Merk: Audi a3
Type: 1.8 TFSI Attraction
Bouwjaar: 2009
Brandstof: Benzine

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van de genoemde Audi maar vraagt u info over waar u op moet letten.

Voor wat meer algemene informatie over deze generatie Audi A3 verwijs ik u naar onze occasiontest. U vindt daar ook de bevindingen van de wegenwacht. Wat betreft het daarin genoemde olieverbruik wil ik nog wel wat aanvullende details geven.

De 1.8 en 2.0 L T(F)SI motoren van Audi en de aanverwante merken die deze motoren toepassen hebben inderdaad de reputatie een hoog olieverbruik te hebben. En wel zodanig hoog dat een kostbare technische ingreep vervolgens onvermijdelijk is. Maar dat betreft de productiejaren 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012 en komt uw beoogde kandidaat daar dus zéker voor in aanmerking. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden. Het zou kunnen dat deze motor inmiddels is gemodificeerd en gereviseerd, maar dan moet daar wel een concreet bewijs van zijn.

Verder verwijs ik u nog naar onze Koerslijst voor een prijsindicatie. Via de website van de RDW kunt u ook altijd nog checken of de kilometerhistorie logisch is, mits het geen van import afkomstige auto is.