Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waterlekkage Ford Fiesta uit 2009

Vraag gesteld door op 11 januari 2023

: Sinds de heftige regenbuien hebben wij helaas water in de kofferbak waar het reserve wiel zich bevindt. Zodanig veel dat de helft van de bak gevuld was met water en wij dit letterlijk met een kommetje er uit hebben staan scheppen. De achterbank is inmiddels ook nat geworden (wij denken door het schommelen/spetteren van het water wat omhoog komt met autorijden) en er heerst een hele nare geur in de hele auto. Het komt langs links en rechts achter naar binnen. De remlichten zijn eraf gehaald om te kijken of het via daar naar binnen is gekomen. Echter zagen wij dat het dieper in de auto van bovenaf naar beneden kwam. Nu vragen wij ons af waar het water via de buitenkant naar binnen kan lopen. Bij de remlichten hebben wij inmiddels de rubbers vervangen, overal waar vuil heeft kunnen zitten is het schoon en nog komt er water binnen. Wij weten het niet meer en hopen hier meer informatie te krijgen wat het evt zou kunnen zijn voordat we naar een garage moeten en een godsvermogen kwijt zijn ;)

Merk: Ford
Type: Fiesta
Bouwjaar: 2009
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 120 PK
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

Uw Ford Fiesta (7e generatie) heeft een lekkage.

Lekkage

Waterlekkage is een lastig verschijnsel en komt bij verschillende merken en typen auto's voor. Afhankelijk van de oorzaak en locatie van het lek vindt men water in het laagste punt van de kofferbak of onder de vloermatten. In sommige gevallen kan de lekkage ook schade veroorzaken aan elektronica.

Oorzaak

De zoektocht naar de oorzaak kan lang zijn, maar gelukkig hoeft de garage niet zelf het wiel uit te vinden omdat er ook andere eigenaren zijn die hetzelfde probleem hebben ervaren, opgespoord en opgelost. Enkelen hebben daarvan verslag gedaan door middel van een video. Ik zou uw garage ook adviseren onderstaande video's te bekijken zodat ze op het goede spoor worden gezet om de lekkage te verhelpen. 

Mk7 Ford Fiesta Boot Leak Repair & Rear Bumper Removal
Mk7 Ford Fiesta Boot Leak Repair - Update Final
The ULTIMATE Ford Fiesta Interior Water Leak Fix Guide