Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

PHEV maar soms op benzine?

Vraag gesteld door T. Wielens op 12 januari 2023

Ik heb een vraag over mijn plug in hybrid auto. Ik rij een mercedes B 250 e. Plug in hybrid en benzine. Met deze auto kan ik rond de 60-70 km elektrisch rijden. Nu merk ik dat ik bijna altijd elektrisch kan rijden alle afstanden rond mijn huis. Vroeger heb ik op gas gereden en dan moest je af en toe ook op benzine rijden. Is dat nu met de hybride ook zo of kun je onbeperkt op electrisch rijden zonder dat dit problemen veroorzaakt met het rijden op benzine.

Merk: Mercedes
Type: B250e
Bouwjaar: 2022
Brandstof: Benzine/hybride

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt of het nodig is soms op de benzinemotor te rijden met uw PHEV.

Besluit van de auto

Hybrides of plug-in hybrids denken zelf, dus wanneer het nodig is om de verbrandingsmotor te laten draaien zal de auto dit zelf besluiten. U hoeft hier niet over na te denken, het kan wel zijn dat u verrast bent dat de motor draait terwijl ik dat niet zou verwachten.

Brandstof

Er is echter één ding waar de auto geen rekening mee houdt en dat is iets waar u zelf invloed op heeft; huidige brandstof bevat tot maximaal 10% bio-ethanol. Wanneer u heel weinig brandstof verbruikt kunnen de bio-componenten zorgen voor vervuiling van het brandstofsysteem. Als u minder dan 1 keer per drie maanden tankt is het preventief misschien toch verstandiger E5 benzine te tanken.

Inwendige vervuiling

Op dit moment is er nog overal E5 benzine verkrijgbaar ook al is dat vaak E98, en de premium brandstoffen: BP Ultimate, Shell V Power en Esso Synergy Supreme+ zijn op dit moment bio-ethanol vrij. U loopt met deze brandstof de minste kans op inwendige vervuiling van het brandstofsysteem.
Meer over brandstoffen kunt u lezen op onze site.