Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mercedes C350e met nul kilo trekgewicht?

Vraag gesteld door J. Tiggeloven op 13 januari 2023

Ik heb een occasion C350e uit 2015 gekocht bij een handelaar in Delden.
Ik had duidelijk gezegd dat de auto een geremde aanhanger van 1500kg zou moeten trekken. Ze zouden de trekhaak ook willen monteren maar vanwege tijdgebrek is dat er niet van gekomen. Ik had een afspraak gemaakt bij mij in de buurt om in week 4  een trekhaak te laten monteren. Toen bleek dat volgens kenteken de auto officieel helemaal geen trekgewicht heeft. Nou zegt de handelaar dat volgens de Mercedes dealer dat achteraf nog in orde gemaakt zou kunnen worden. Klopt dat?

Merk: Mercedes-Benz
Type: C350e
Bouwjaar: 2015
Brandstof: Benzine/Electrisch

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U heeft bij een handelaar een Mercedes C350e gekocht. U heeft bij de koop kenbaar gemaakt dat u de auto wilt gebruiken om een aanhanger van 1500 kg te trekken.

Blijkbaar staat de maximum aanhangwagenmassa van uw auto op 0 kg. Volgens onze database mag een C350e 1600 kg geremd trekken en 750 kg ongeremd. Mogelijk gaat het om een import-auto en lijkt het erop dat er een fout is gemaakt bij de administratieve gegevens. Het is aan uw leverancier om dat met de RDW op te lossen. Als dat niet mogelijk is dan heeft u een reden om de koop ongedaan te maken als vaststaat dat u bij de koop heeft aangegeven de auto te willen gebruiken om een aanhanger van 1500 kg te trekken.