Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf jonge import auto

Vraag gesteld door J. Vervat op 10 januari 2023

Toyota yaris cross kopen van 3 maand oud met 7 km op de teller.Maar staat import bij de advertentie.Wel 5 jaar garantie.
Beinvloed later import de inruilwaarde?

Merk: Toyota yaris cross
Bouwjaar: 2022
Brandstof: Hybride
Motorvermogen: 116

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U krijgt de genoemde Toyota Yaris Cross aangeboden met slechts 7 km op de teller en drie maanden oud. Het betreft een import auto en u vraagt of dit gevolgen heeft voor de inruilwaarde later.

Ik meld aanvullend wel alvast dat Toyota inmiddels 10 jaar garantie verstrekt en moet óók deze auto daarvoor in aanmerking komen.

Verkopen of inruilen

Het later weer verkopen of inruilen van een importauto kán inderdaad nog weleens negatief geïnterpreteerd worden. Er zijn echter veel auto's waar relatief veel vraag naar is en weinig aanbod, waardoor dealers actief de buitenlandse markt opgaan. Dit zijn in de regel niet de auto's met een dubieus verleden. De Yaris Cross is erg geliefd en kan men wellicht moeilijk aan de vraag voldoen. Dan kom je dit soort transacties wel vaker tegen.

Conclusie

Formeel bent u tweede eigenaar maar het buitenlandse verleden is zó summier dat u later bij inruil een complete Nederlands onderhoudshistorie kunt overleggen. Dus alles bij elkaar zie ik specifiek deze transactie niet later bij inruil als nadelig. De verwachting is dat óók dat de vraag betrekkelijk groot zal zijn naar een gebruikte Yaris Cross en het met de restwaarde wel goed zit.