Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wanneer multiriem vervangen?

Vraag gesteld door op 22 november 2022

Ik ben sinds augustus 2021 in het bezit van een opel mokka X 1.4 turbo automaat van 10-2016, kilometerstand nu ca 61.000 km, ik kan in de boekjes/op internet nergens de vervangingsintervallen van de multiriem en eventuele onderdelen die op de multiriem meelopen en de olie/filter van de automaatbak terugvinden, ik heb contact gezocht met de dealer maar deze waren niet echt meewerkend (nazoeken was teveel moeite), om mij van de informatie te voorzien. 

Merk: Opel
Type: Mokka x
Bouwjaar: 10-2016
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 140 pk

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U heeft vragen over het onderhoud aan uw Opel Mokka X. Dat is informatie die uitgerekend de Opel-dealer moet kunnen verschaffen, maar u kon daar helaas niet op medewerking rekenen.

Voor de multiriem staat een interval van 150.000 km of 7 jaar, welke het eerst wordt bereikt. Tegelijkertijd met de multiriem moet ook de spanner van de riem worden vervangen. De compenenten die door de multiriem worden aangedreven kennen geen vaste interval en worden pas vervangen bij een defect.

De olie in de automatische versnellingsbak mag de gehele levensduur van de auto blijven zitten. Dat geldt ook voor het filter. Het olienieveau van de bak wordt wel gecontroleerd en indien nodig bijgevuld.