Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verlichting aansluiten

Vraag gesteld door A. v.d. Beek op 5 december 2022

Ik rij veel in het buitenland nu heb ik gezien dat er auto,s zijn van mijn type met 4 achterlichten ik heb op het internet gekeken daar staat dat je dan in de plaats van de remlichten een dubbele lamp moet plaatse en een draad trekken van af het achterlicht nu staat er niet bij hoe je die verder moet aansluiten dat is mijn vraag kunt U mij verder dus dubbele lamp weet ik dan draadje vanaf achterlicht maar verder? Bvd A.v.d.Beek

Merk: Mercedes
Type: A150
Bouwjaar: 8-10-20o7
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 95pk

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U wilt de verlichting van uw Mercedes aanpassen en vraag hoe precies.

Uitvoering

Wanneer men een extra draad trekt en een lamp met dubbele gloeidraad plaatst zal deze alleen werken wanneer er ook een andere fitting geplaatst wordt.
Er bestaan fittingen voor enkel uitgevoerde lampen (deze fittingen hebben slechts 1 aansluiting op de bodem) en er zijn fittingen voor lampen met twee gloeidraden (deze hebben twee aansluitingen op de bodem). Ook zal een dubbel uitgevoerde lamp niet zonder geweld passen in een fitting met slechts een enkele aansluiting.
Deze aanpassing vraagt dus meer dan alleen een ander lampje en een draad trekken.

Conclusie

Ik adviseer u om deze aanpassing door een garage te laten uitvoeren. Dit vooral om te voorkomen dat de kortsluiting ontstaat maar ook om ervoor te zorgen dat de aanpassing aan de verlichting ook mag en zodoende verkeersveilig is.