Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing elektrische stuurbekrachtiging

Vraag gesteld door op 25 november 2022

Sinds ik een accu van 60 ah heb gekocht en aan gesloten, hebik een vreemd gedrag op het stuur ook mijn stuur staat iets scheef,kan de invloed van de accu hier in vloet op hebben? Ik heb de accu iets zwaarder genomen om dat ik naar een koudre omgeving gaat! De grage dacht aan een kapote stuurklom motor. Ik denk dat ik de oude accu er maar treug inzet 47 ampere h. Ik moet er  circa  2000 km mee gaan rijden, heeft net een grotebeurt gehad en nieuwe winter banden we hebben er nog nooit grote kosten aan gehad het is een hele fijne auto. Met vriendelijk groet

Merk: Renault
Type: Clio 3
Bouwjaar: 2008
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 101

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

De stuurbekrachtiging van uw auto voelt anders aan sinds u een zwaardere accu heeft gemonteerd.

De accu van uw auto heeft vrijwel geen invloed op de elektrische delen in de auto zodra de motor loopt. In dat geval zal de dynamo namelijk zorgen voor de levering van stroom, de accu dient slechts voor het starten van de auto.

Eigenlijk kan dus uitgesloten worden dat de accu invloed heeft op het stuurgedrag van de auto. Wanneer u nu merkt dat de stuurbekrachtiging niet goed functioneert moet hier naar gekeken worden door een garage of een specialist in elektrische stuurbekrachtigingen. Zo’n specialist kan vaak delen van de stuurbekrachtiging vervangen die lang niet bij iedereen verkrijgbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld Van Der Heiden raadplegen.