Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geen Start & Stop

Vraag gesteld door P. Soemoredjo op 15 november 2022

Mijn vraag is waarom het start en stop systeem bijna niet meer ingeschakeld wordt en actief . Ook na een lange rit blijft deze uitgeschakeld. Eerder was deze reeds na een korte rit tot aan de bedrijfstemperatuur van de motor ingeschakeld . Mijn vraag is of deze aan een slechte of minder wordende accu ligt. Verder geen andere foutmeldingen en auto rijdt normaal zoals het hoort

Merk: Peugeot
Type: 308 SW
Bouwjaar: 2015
Brandstof: Diesel
Motorvermogen: 120 PK
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Wanneer de Start & Stop functie van uw Peugeot is ingeschakeld merkt u amper nog dat deze daadwerkelijk functioneert. U vraagt of dit aan een slechter wordende accu zou kunnen liggen.

Er zijn belangrijke redenen waarom de STOP-functie niet wordt geactiveerd die u in detail kunt terugvinden in de handleiding van uw auto. De belangrijkste zijn een ingeschakelde voorruitontwaseming, de buiten- en motortemperatuur én de laadtoestand van de accu. Het zou dus in theorie kunnen dat de accu conditioneel in een wat zwakkere staat is waardoor de gewenste laadtoestand niet zo vaak meer gehaald wordt. Dat zou kunnen verklaren waarom de STOP-stand minder frequent in werking treedt om de accu voor té veel ontlading te behoeden.