Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gebruikte elektrische auto in december of januari kopen?

Vraag gesteld door J. van Harten op 21 november 2022

Wij willen een gebruikte renault zoe kopen, er is nu een 5 tal auto's  beschikbaar op viabovag.nl waar wij interesse in hebben. Bij van mossel en  ook bij bochane. Deze autos zijn allemaal geïmporteerd uit Denemarken. Kosten allemaal om en nabij 23.500 euro bouwjaar 2020 met km stand om en nabij 15.000. Wat adviseert u: Nu kopen en de auto tot januari bij de verkoper laten staan zodat we hem begin januari 23 op naam kunnen laten zetten ( dat is de subsidievoorwaarde) of het occasion aanbod ( dit type en prijscategorie) van eind december begin januari afwachten. Met het risico dat de auto's die nu geschikt zijn tegen die tijd  niet meer beschikbaar zijn. Wij hebben een skoda diesel van 11 jaar 260.000 km om in te ruilen. 

Merk: Renault
Type: Zoe
Bouwjaar: 2020
Brandstof: Electris h

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U bent van plan een gebruikte Renault Zoë te kopen. U vraagt zich af wat het beste moment is: december 2022 of januari 2023.

De subsidiepot voor 2022 is leeg. Vanaf 10 januari 2023 09:00 uur kan er weer subsidie aangevraagd worden voor auto's die op of na 1 januari 2023 zijn gekocht. De subsidievoorwaarde is dus niet de datum tenaamstelling, maar de datum van koopovereenkomst of leasecontract. Meer over de subsidie voor elektrische auto's vindt u op de website van RVO.

U kunt zich nu al oriënteren op het aanbod en kijken of er rond de jaarwisseling nieuw aanbod komt. Voor de subsidie is het belangrijk dat de datum op het koopcontract wel in 2023 ligt en dat u er op 10 januari op tijd bij bent om de subsidie aan te vragen.