Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke Caddy's 1.2 tsi motorproblemen

Vraag gesteld door op 3 oktober 2022

wij zijn op zoek naar een Volkswagen Caddy benzine van ongeveer tien-twaalf jaar oud. Dan kom je uit bij een Caddy met een 1.2 tsi motor. We hebben de horrorverhalen over de problemen met de distributiekettingen gelezen. Iets met bomen en een bos, dus blij dat we hiernonze vragen kunne
stellen!

Vanaf welke maand in welk jaar vertonen 1.2 tsi motoren in de Caddy's geen problemen meer? We lazen bij de gestelde vragen dat dit bij de Golf september 2011 was. Geldt dit ook voor de Caddy? Is dit bij alle modellen (combi, trend, comfort, maxi) hetzelfde?

Klopt het dat oudere Caddy's geen motorproblemen hebben? Zo ja, van welk jaar tot welk jaar zijn deze geproduceerd?

Komt het in de praktijk vaak voor dat een distributieketting toch vervangen moet worden?

We zijn heel benieuwd, want de Caddy lijkt voor ons toch de beste vakantieauto. Bij voorbaat dank voor het beantwoorden van onze vragen!

Merk: Volkswagen
Type: Caddy
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt weten welke Caddy’s veilig zijn wat betreft problemen met de distributieketting.

Voor alle modellen Volkswagen met T(F)SI motor geldt dat de problemen met distributiekettingen en hoog olieverbruik na 2012 niet meer veelvuldig voorkomen. We kunnen niet specifiek een maand in 2011 noemen aangezien er altijd auto's later op naam worden geregistreerd waarbij dus helaas wel de 'probleemmotor' gemonteerd is.

Er zijn diverse bedrijven die deze reparaties heel vaak uitvoeren en zodoende standaard prijzen hanteren. Een specialist op dit gebied is techservicecenter. Helaas komen we problemen met deze constructie heel veel tegen. Heeft de auto een dergelijke constructie dan is een reparatie meer regel dan uitzondering.

Oudere Caddy’s die nog geen gebruik maken van de TSI motoren hebben geen distributieketting en zodoende ook geen problemen met een riem die uit kan rekken. VW heeft deze FSI motoren in de Caddy gebruikt vanaf 2010 dus modellen van voor 2010 hebben nog geen last van dit fenomeen. Deze zijn ook altijd uitgerust met de ouderwetse 1.4 of 1.6 benzinemotor.