Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke brandstof is het best voor een CNG auto?

Vraag gesteld door J. van de Hel op 21 september 2022

graag advies mbt tanken van Benzine. Mijn bus rijd ik doorgaans zoveel mogelijk op CNG, Bio-Methaan, minder CO2 en Nxuitstoot. Nu start de wagen op Benzine, en bij lege CNG tank rijd de wagen ook op benzine. Ik tank hooguit 50L benzine per jaar en heb nu de indruk dat de wagen slechter start. Ik vermoed dat water in de tank, hydrofiele ethanol, daar debet aan is.... ik denk dat het goed is de benzine tank zo vol mogelijk te houden, dus liever 5x 10L dan 1x 50L te tanken. klopt dit?
En dan 2: is het wellicht beter om een premium brandstof hiervoor te gebruiken? Shell V-power, BP-Ultimate of Esso-supreme?   zijn deze premiums nog steeds ethanol-vrij???

Merk: mercedes
Type: sprinter 316 CNG
Bouwjaar: 2014
Brandstof: CNG
Motorvermogen: 160

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt welke brandstof u het beste kunt gebruiken voor uw CNG auto.

Verouderingsproces

Ik ben het met u eens dat het u er goed aan doet om de benzinetank altijd zo vol mogelijk te houden. Lucht in de tank helpt bij het verouderingsproces van de benzine dus hoe minder lucht hier aanwezig is des te minder zal de brandstof verouderen.

Premium brandstof

Wij adviseren inderdaad een premium brandstof te gebruiken wanneer u weinig tankt. Ethanol veroudert en wanneer u inderdaad zo weinig benzine verbruikt kan dit verouderingsproces het beste zo veel mogelijk worden tegengegaan door gebruik van een kwalitatief hogere brandstof te gebruiken. BP Ultimate, Shell V Power en Esso Supreme zijn als premium E5 benzine op dit moment bio-ethanol vrij. Dit is wat de bedrijven zelf communiceren, maar is niet door ons te controleren.
Wanneer een maatschappij zijn producten binnen alle regelgeving toch wijzigt of vernieuwt, wordt de ANWB daar niet van op de hoogte gebracht. Dat is productinformatie dat in de regel op de website of eventueel via de media voor commerciële doeleinden wordt gedeeld. Hou dit dus altijd zelf goed in de gaten.