Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing schakelrobot

Vraag gesteld door op 14 oktober 2022

Wij hebben een camper op basis van Renault Master. In de camper zit een schakelrobot. In juni is na een rit van 1000 km richting Spanje een slang van de robot afgeschoten. Dit is gemaakt door de garage. Ongeveer een maand geleden is op exact hetzelfde punt in Zuid Frankrijk het vulpotje van de Robot afgeschoten. Waarschijnlijk te veel druk. De robot werkt gewoon als het systeem weer gevuld wordt. In Nederland geen problemen. Kunt u aangeven wat volgens u de oplossing van het probleem is?

Merk: Renault
Type: Master
Bouwjaar: 2006
Brandstof: Diesel
Motorvermogen: 120 pk

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt wat de oorzaak kan zijn van een te hoge druk van het hydraulische systeem van de automatische versnellingsbak.

Ik vermoed dat de slangen en de slangenklemmen door ouderdom niet goed geborgd zijn, het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat de druk die de pomp levert te hoog is. Helaas kan ik dit niet met zekerheid zeggen, hiervoor moet de druk in het systeem gemeten worden. 
De druk van de pomp en de werking van het systeem kunt u het beste laten controleren door een specialist op het gebied van automatische versnellingsbakken Dit soort specialisten hebben veel meer kennis van zaken dan dealers. Een specialist op dit gebied is bijvoorbeeld Autrans.