Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Laadsessie wordt onderbroken

Vraag gesteld door op 18 oktober 2022

Wij hebben sinds een paar maanden een hybride auto. Thuis kunnen wij laden met een laadkast van Easee en bij mijn werk kan ik laden bij een naburig restaurant. De auto kan ik meestal in ca 3 uur weer opladen (ca 8 kw)

Nu valt het ons op dat met enige regelmaat de laadsessie bij het restaurant onderbroken wordt en direct weer start en verder gaat.  Ipv. ineens vol te laden gebeurt dat dan in 2 a 3 keer , met even zoveel x het starttarief.
Thuis hebben we (met dezelfde kabel) nooit problemen en ook op andere locaties niet.
Ligt dit aan de auto of aan de laadpaal - en wat kunnen wij hier aan doen?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt hoe het kan dat de laadsessie soms tijdens het laden onderbroken lijkt te worden.

Het uit- en aanschakelen kan eigenlijk alleen veroorzaakt worden door een storing in het laadpunt. De auto geeft namelijk het commando ‘laden’ en blijft dit versturen. Op het moment dat het laadpunt uitschakelt en hierna opstart zal het laden weer worden hervat (de auto vraagt hier tenslotte nog altijd om).
Voor u twee nadelige gevolgen: het laden duurt langer (dit ligt tenslotte een tijdje stil) en u betaalt meerdere malen het starttarief.

Ik adviseer u dan ook om de beheerder van het laadpunt (meestal staat dit op de lader aangegeven) aan te spreken op de veelvuldige storing. Hopelijk kan dit spoedig worden verholpen.