Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Condens in achterlicht

Vraag gesteld door H. Jorna op 25 oktober 2022

Mijn zoon heeft vorige week een Renault Talisman gekocht. Nu zie ik achter het rechter parkeerlicht stevige druppels condens. Dit gaat tijdens het rijden niet weg. De garage doet het af als geen probleem omdat dat zelf wel wegtrekt zegt men. Mijn vraag is valt dit onder de Bovag garantie die op de betrekkelijk nieuwe auto zit en moet mijn zoon deze stevige condensdruppels in het parkeerlicht accepteren?

Merk: Renault
Type: Talisman
Bouwjaar: 2018
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 150

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

De Renault Talisman van uw zoon laat in het rechter achterlicht flinke condensdruppels zien die tijdens het rijden niet verdwijnen. Er is sprake van Bovag garantie en u vraagt of de verkoper dit moet herstellen.

Er kan door luchtvochtigheid en temperatuurverschillen condens in ontstaan, en de kunststof armaturen aan de binnenkant doen laten beslaan. Dat verdwijnt vrij kort bij brandende verlichting of wat later gedurende de dag. Als dat niet zo is, en de betreffende armatuur dus permanent vochtig blijft, (druppels aan de binnenkant van de units) dan kan dat het gevolg zijn van een water lekkage door vermoedelijk een slechte afdichting van het glas. Dat moet dan verholpen worden en valt formeel onder de noemer van de Bovag garantie.