Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boardcomputer Citroën blijft melden: "controleer olieniveau"

Vraag gesteld door M. van Tuel op 23 september 2022

Na melding “ controleer olieniveau” 1 liter olie bijgevuld. Opnieuw gepeild, olie was op juiste peil. Bij starten van de auto komt opnieuw de melding “ controleer olieniveau”. Is er nu iets mis met de sensor? En kan ik nu, na tussentijdse controles, veilig terugrijden van Spanje naar Nederland?

Merk: Citroen
Type: Berlingo Multispace
Bouwjaar: 2010
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 120 PK

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

Op het dashboard van uw Citroën Berlingo verscheen de melding "controleer olieniveau". Dat heeft u gedaan en er moest een liter olie bijgevuld worden. Volgens de peilstok is het oliepeil nu goed maar de melding verdwijnt niet.

Bij sommige motoren van dit merk is het een bekend verschijnsel. De melding kan vanzelf verdwijnen als de auto na een tijdje stilstaan weer gestart wordt. Ook lees ik van andere eigenaren dat de boardcomputer wel heel snel aan de bel trekt, terwijl het oliepeil nog keurig tussen minimum en maximum in staat.

Ik zou het oliepeil goed in de gaten houden en de peilstok is de beste maatstaf. Als de olie op het juiste niveau blijft dan kunt u wat dat betreft veilig van Spanje naar Nederland rijden.