Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid Nissan DIG-T motor

Vraag gesteld door op 6 november 2022

Ik lees veel op internet en nu is me niets duidelijk. Is het waar dat de 1,2 digi t een onbetrouwbare auto is?  motor- en kettingproblemen worden genoemd. Welk model is het veiligst en langdurig? Kunt u me helpen?

Merk: Nissan
Type: Qashqai
Bouwjaar: 2018-2019
Brandstof: Benzine
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

U wilt weten of de door Nissan en Renault (TCe) toegepaste 1.2 motor betrouwbaar is. Ook wilt u weten welk model het veiligst is en het langste mee gaat.

De  motor heeft inderdaad geen probleemloze status. Deze motor kent de reputatie van verhoogd olieverbruik en rammelende bijgeluiden afkomstig van de distributieketting. Verder kennen wij ook wel klachten over het wat stoterig gedrag van deze motor in kritische toerengebieden, met name veroorzaakt door het behalen van gunstige verbruikscijfers dat nog weleens ten koste gaat van een soepel motorkarakter.

Gezien het bouwjaar van deze Qashqai valt dit exemplaar echter niet binnen de risico groep omdat bepaalde verbeteringen zo'n beetje ná 2016 zijn gerealiseerd. Wanneer u onze occasiontest erop naslaat ziet u tóch een oordeel dat deze generatie Qashqai wat ons betreft wel degelijk betrouwbaar is. De Wegenwacht deelt nog wat praktijkervaringen maar er is géén reden om over deze bouwjaren een negatief koopadvies af te geven.

De Consumentenbond heeft vorig jaar een artikel gepubliceerd over de meest betrouwbare automerken en modellen, wanneer u de markt toch nog wat verder wilt verkennen.