Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Automatische temperatuurregeling werkt niet goed

Vraag gesteld door R. Lardenoye op 18 oktober 2022

Op aut. Brand lampje verder geen warme lucht
Op hand bediening  wel

Merk: Peugeot
Type: 2008
Bouwjaar: 2018
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 110

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

Bij uw Peugeot werkt de interieurverwarming niet juist en u vraagt hoe dat kan.

Climate control

Ik denk dat u aangeeft dat de interieurverwarming op de handmatige stand wel warmte geeft maar op de automatische stand niet.
Dit is geen veel gehoorde klacht bij de Peugeot 2008 maar kan veel verschillende oorzaken hebben. De climate control houdt namelijk rekening met heel veel verschillende zaken, zaken die in de handmatige stand niet van toepassing zijn. In de automatische stand zal het systeem de huidige temperatuur meten en vergelijken met de gewenste temperatuur. Ook zal het systeem rekening houden met de zonnesterkte en de buiten temperatuur.

Verschillende zones

Indien uw auto de mogelijkheid heeft om twee verschillende temparturen in te stellen, voor de bestuurder maar ook voor de bijrijder, is het zaak om deze temperatuur niet enorm te laten verschillen. Er staat geen muur tussen u en de bijrijder dus een verschil van 5 graden is bijvoorbeeld al niet haalbaar.

Als eerste moet de auto uitgelezen worden en moeten de waarden waarmee de regeleenheid werk vergeleken worden met de werkelijkheid. Waarschijnlijk gaat er hier iets mis.