Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ad blue Marokko

Vraag gesteld door G. Vermeulen op 10 oktober 2022

Is Ad Blue ook in Marokko verkrijgbaar?

Brandstof: Diesel

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt waar AdBlue in Marokko verkrijgbaar is.

Er is helaas geen duidelijk overzicht waar AdBlue in Marokko wordt aangeboden. De verwachting is echter dat de meeste grote tankstations dit voorradig hebben. Vooral waar het vrachtverkeer veelvuldig tankt die al veel langer afhankelijk zijn van AdBlue gebruik. Maar óók steeds meer diesel personenauto's die toch ook veelvuldig in Marokko rondrijden.

Overigens kunt u met een volle ad blue tank gemiddeld zo’n 18.000km afleggen. Ik denk dat 1 reservetankje vanuit Nederland wel zal voldoen. U zou ook nog kunnen overwegen de betreffende dealer van het merk te bezoeken die dit zeker moet hebben, omdat deze toevoeging tijdens onderhoudswerkzaamheden ook wordt bijgevuld.

 

Reacties

 

P. Damen

Auteur - 11 december 2022

18.000 km ????? 8000 km komt meer in de richting. Wij moeten met onze Pilote camper, nogal eens AdBlue bijvullen. Na 8oo km krijgen we al de 1e melding op het dashbord  

Pieter

ANWB Expert - 14 december 2022

Het verbruik van ad-blue is enorm afhankelijk van de rijomstandigheden. Fabrikanten waarschuwen de berijder tijdig omdat de auto niet meer zal starten wanneer ad-blue op is. Dit is wettelijk zo bepaald aangezien de auto dan niet meer aan te typegoedkeuring voldoet. Het niet starten zou een enorm probleem zijn vandaar de tijdige waarschuwing.
Wanneer men op reis gaat naar een land waarvan we niet vooraf kunnen garanderen dat er ad-blue te koop is adviseren we altijd voldoende mee te nemen.