Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waar moet ik de koplampstickers precies plakken?

Vraag gesteld door C. Keesom op 26 augustus 2022

Ik ga komende week vaar het VK op vakantie en heb daartoe koplampstickers bij jullie gekocht. Ondanks de goedbedoelde handleiding is er alsnog bijna een cursus nodig hoe ze aan te brengen. Ook kan ik niet traceren welk diagramnummer ik moet hebben voor mijn auto. Ik zit echt verlegen om uw hulp hierbij.

Merk: Volkswagen
Type: Golf Variant 1.2
Bouwjaar: 2016
Brandstof: Benzine

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U gaat naar het Verenigd Koninkrijk en u heeft stickers gekocht om te voorkomen dat u tegenliggers verblindt. In sommige uitvoeringen van de Golf kunt u de koplampen instellen op linksrijdend verkeer. Als dat in uw auto ook mogelijk is, dan vindt u dat in het menu "Instellingen licht -> Lichtassistent -> Reismodus."

Als dat bij uw Golf niet mogelijk is, dan zijn koplampsticker een goed hulpmiddel om verblinding van tegenliggers te voorkomen terwijl u zelf ook goed zicht houdt. Bij de stickers zit een gebruiksaanwijzing maar die is niet altijd even duidelijk.
Als u de auto op ongeveer 1 à 1,5 meter van een muur zet ziet u een lichtbeeld op de muur dat aan de rechter zijde oploopt. Als u de koplampsticker voor de koplamp houdt zo dat de oplopende lichtlijn weg is heeft u de juiste positie gevonden.