Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppeling Ford Kuga bokt en er ontstaat een brandlucht

Vraag gesteld door op 24 juli 2022

Zijn er problemen bekend dat deze ford bij het trekken van een caravan van 1700 kg niet vooruit komt maar gaat bokken en er ontstaat brandlucht bij optrekken in de 1 ste versnelling

Merk: Ford
Type: Kuga
Bouwjaar: 2018
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 150

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De koppeling van uw Ford Kuga vertoont problemen. Het lijkt erop dat de koppeling blijft slippen, dus geen vaste verbinding kan maken tussen motor en versnellingsbak. Helaas is de harde conclusie dat bij meerdere Ford modellen dit een 'normaal' defect lijkt. We krijgen veelvuldig nagenoeg identieke ervaringen voorgelegd van lotgenoten.

Maar normaal is het uiteraard niet en gaat om een product fout. Er is ook een terugroepactie op poten gezet voor verschillende Ford modellen met soortgelijke koppelingsproblemen. De Ford dealer is dus op de hoogte. Het gaat hier om non-conformiteit.
Zie aanvullend voor vervolgstappen ons stappenplan klachten na aankoop.

 

Reacties

T. Freriks

Auteur - 7 augustus 2023

We wachten de reacties af.  Voor nu besloten om de auto toch te laten repareren maar omdat de garantie toch voorbij is overweeg ik "extra harde" koppelingsplaten.

https://www.sachsperformance.com/nl/koppeling-sachs/versterkte-koppeling-ford-kuga-iii-15-3000950977-s

T. Freriks

Auteur - 29 juli 2023

Goedemiddag, voor de tweede maal zijn wij de klos agv tekortkomingen in het ontwerp van de Kuga.  
U raadt het al, de koppelingsplaten.  Wederom is een deel van de vakantie om zeep geholpen door autopech.
In 2019 is onze vakantie deels verknoeid doordat we verder moesten met een leenauto en nu gebeurd dat weer na hetzelfde probleem zo lijkt het.   Vorige keer kregen we onderweg op vakantie een terugroep bericht, net te laat om uit te laten voeren.  Helaas ook te laat om niet met autopech langs de snelweg te komen.   
Is er inmiddels een degelijke oplossing gevonden voor dit probleem, immers Ford heeft niet de oplossing gebracht middels hun terugroep actie.
Vandaar de vraag of er alternatieve oplossingen zijn ontwikkeld inmiddels. 

Jos

ANWB Expert - 31 juli 2023

Het betreffende euvel is bekend en de ook eerder genoemde terugroepactie. Dat het in uw geval voor de tweede maal voor veel ellende heeft gezorgd maakt het allemaal extra zuur. Vanuit de praktijk horen we vooralsnog niet dat het herhaaldelijk terugkomt en weten we feitelijk ook niet concreet of lotgenoten wél definitief verlost zijn van deze problemen. Vandaar een oproep aan anderen die dit euvel herkennen en hun ervaringen willen delen. Dat versterkt vaak een verdere aanpak wanneer iemand een nuttige aanvulling heeft. Dat horen we graag om daarmee anderen weer mee van dienst te kunnen zijn.