Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koop Volvo V50

Vraag gesteld door G. Stuurman op 17 september 2022

Ik heb op marktplaats een Volvo v50 2.4 benzinemotor gezien Met 197.000 op de teller.  Maar vraag mij af waar ik op moet letten bij de aanschaf van deze auto. Kunt u mij adviseren.

Merk: Volvo
Type: V50
Bouwjaar: 2005
Brandstof: Benzine
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

U vraagt waar op te letten bij de aanschaf van de genoemde Volvo met 197.000 km op de teller.

Een feit is dat een willekeurige auto met deze tellerstand altijd een zekere gebruikersslijtage kent. Soms beschikt een auto over een keurige onderhoudshistorie en wordt er een perfect onderhouden auto aangeboden. Maar het kan ook een exemplaar zijn met een koppeling die zijn einde nadert en andere aangekondigde werkzaamheden. Het is dus van belang dat u bij deze tellerstand een dergelijke selectie weet te maken en het meest frisse en best onderhouden exemplaar weet te traceren.

Wat u dan de komende jaren zou mogen verwachten, kan ik helaas niet voorspellen. Voorbij de twee ton zal een auto gemiddeld toch wat vaker steken laten vallen. Maar die reputatie heeft deze auto niet en een goed begin is het halve werk. Daarom inderdaad het advies te kiezen voor een V50 met een prima onderhoudsverleden en bij voorkeur bij een Bovag garage met dito garantie.

Over deze 2.4 kan ik nog wel specifiek melden dat het kan voorkomen dat de module van de brandstofpomp er mee ophoudt. Dat is een bekend euvel voor de Wegenwacht. Tot slot wil ik u nog wijzen op de vervangingstermijn van de distributie. Dat kan ik u wél alvast aankondigen. Dat moet bij elke 180.000 km/120 maanden, uiteraard wat het eerst bereikt wordt. U moet dus wel een bevestiging krijgen dat dit inmiddels wel is uitgevoerd.