Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dakkoffer van 1,75 meter geschikt voor Peugeot 207?

Vraag gesteld door op 6 september 2022

Ik zou graag een dakkoffer willen huren voor mijn peugeot 207. Echter zou ik willen weten hoeveel deze aan de voorzijde mag uitsteken, en of dit ook toegestaan is in België. Ik heb er 1 gezien van 175 lang, en ben dus benieuwd of ik deze op mijn auto mag plaatsen.

Merk: Peugeot
Type: 207
Bouwjaar: 2008
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 95

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U kunt een dakkoffer huren van 1,75 meter lang. U vraagt hoe ver een dakkoffer mag uitsteken.

Een dakkoffer mag boven de bovenste rand van de voorruit uitsteken, maar niet verder dan het voorste punt (bumper) van de auto. Bij een vér naar voren uitstekende dakkoffer kunt u verkeerslichten boven de weg overigens minder goed zien. Aan de achterkant moet u ervoor zorgen dat de achterklep open kan zonder schade op te lopen of te veroorzaken.

U schrijft niet of het om een hatchback of een stationwagon gaat. Op een 207 SW zou een koffer van 1.75 goed passen, op een hatchback vind ik de koffer aan de ruime kant. Het zou nét kunnen. Een kleinere koffer is wellicht meer ideaal. De vraag is namelijk ook of u de ruimte in de koffer wel volledig kunt benutten qua gewicht. De maximale daklast van de hatchback is 65 kg en van de SW 75 kg. Daar moet u het gewicht van de dakdragers en de koffer nog van aftrekken om tot het gewicht van de bagage te komen die u mag meenemen in de koffer.

Tips voor optimaal gebruik van een dakkoffer vindt u hier