Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto schokt bij accelereren

Vraag gesteld door op 15 augustus 2022

wat kan er aan de hand zijn? Is er een economisch verantwoorde reparatie mogelijk gezien de leeftijd en 320.000 km op de teller?

Merk: mercedes benz
Type: e 320 4matic tmodel
Bouwjaar: 2004
Brandstof: benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Uw Mercedes schokt bij accelereren en u vraagt wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn.

Specialist

U kunt het beste voor een diagnose een specialist raadplegen. Dit kan een dealer zijn maar ook een bedrijf dat veel ervaring heeft met deze motoren en versnellingsbakken. Over de oorzaak moet eerst uitsluitsel zijn. Helaas zal het voor mij, op afstand, alleen maar gissen zijn.

Mogelijke oorzaak

Het schokken kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door de defecte lucht massa meter wat een redelijk klein bedrag zal zijn. Echter het zou ook kunnen dat de distributieketting uitgerekt is en de timing hierdoor niet klopt, dit laten herstellen is kostbaar om maar te zwijgen over een defect in de automatische versnellingsbak.

Koerslijst

Wanneer er een diagnose gesteld is kan de garage ook een offerte maken. Pas met de offerte in de hand kunt u zelf bepalen of het financieel slim is om de auto te laten repareren. Wat erg goed van pas zal komen is onze koerslijst. Ik verwacht dat de auto een waarde zal hebben van rond de €3000,- en als u in een fijne auto rijdt is hij nog best wat waard.