Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto maakt klikkend geluid

Vraag gesteld door M. van Herp op 2 september 2022

Sinds kort klikt de auto in de bocht, en soms bij het hobbels rijden.Als dit gebeurt niets aan de hand met schakelen, als deze niet klikt gaat deze niet meer in de 3de en 5de versnelling, bij stilgestaan voertuig geen problemen met schakelen, wat zou dit kunnen zijn? Verder geen gerammel,gebonk etc. tijdens het rijden.Ook de versnellingsbak zelf klikt soms weleens.

Merk: Mercedes
Type: A140
Bouwjaar: 2003
Brandstof: Benzine

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

Ik begrijp uit uw bericht dat uw auto een bijgeluid maakt dat u omschrijft als klikken. U maakt de connectie met bochten, oneffenheden in de weg maar ook met het schakelen. Dat is een opvallende combinatie.

Misschien is er een motorsteun kapot of verdwenen. De motor hangt in rubber steunen en als er eentje is weggevallen dan kan de motor meer bewegen in zijn ophanging. Dat kan te horen zijn bij het nemen van hobbels of bochten. Omdat de versnellingsbak één geheel vormt met de motor kan dat ook schakelproblemen opleveren. Ik kan er helemaal naast zitten maar op afstand is het ook niet mogelijk een sluitende diagnose te stellen. Daarvoor bent u toch aangewezen op een garage. De monteur zal een proefrit maken waarbij euvel zich hopelijk ook voordoet, zodat deze het geluid kan horen en zo snel tot de oorzaak en oplossing kan komen.