Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto houdt in en ploft

Vraag gesteld door op 8 augustus 2022

Mijn ford fiesta deed heel af en toe inhouden vooral in ze 3, nu wilde ik afgelopen maandag naar mijn werk en toen begon de auto heel erg te haperen en verliest vermogen. Als je gas geeft hoor je een plof geluid.
We hebben zelf al veel gedaan en bekeken, ook diverse garages hebben ernaar gekeken maar ze hebben niks kunnen vinden.
Gasklephuis is schoongemaakt, katalysator gecontroleerd maar was schoon, nieuwe bobine en bougies erin... nog steeds hetzelfde probleem.
Weten jullie misschien wat dit zou kunnen zijn????

Merk: Ford
Type: Fiesta
Bouwjaar: 2011
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Uw auto ploft, houdt in en u vraagt wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn.

Om er achter te komen wat er mis is zullen er metingen op de motor uitgevoerd worden op de moment dat de klachten zich voordoen.
Het eerste wat ik denk en ook bij uw klachten past is een distributie die van tijd af staat. Als dat zo is zal de verbranding plaatsvinden terwijl er in- of uitlaatkleppen openen. Dit zorgt voor aanmerkelijk minder vermogen en ploffen in de in- of uitlaat.
Echter om dit vast te stellen moet als eerste de timing gecontroleerd worden en dit is wel een specialistische klus. Om schade te voorkomen kunt u het beste zorgen dat de auto bij de garage komt die de tijd krijgt om goede metingen te doen en zo een gedegen diagnose te stellen.