Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waar vind ik een brandstoftank met vlotter?

Vraag gesteld door op 20 juli 2022

De afsluitring(kunststof) waarmee de vlotter en brandstof toevoer slang aan de bovenkant van de tank wordt afgesloten is geknapt. De garage krijgt een nieuwe ring niet recht op de schroefdraad van de kraag van de tank gedraaid. Ik heb gevraagd of zij de tank demonteren zodat de afsluitring makkelijker recht vastgedraaid kan worden.Intussen blijkt dat Renault heeft geen vervanger meer heeft. Mijn vraag waar kan ik nog een brandstof tank met vlotter vinden. Hoe vind ik de specificaties hiervan en zijn er websites waar ik deze tank kan aanschaffen.

Merk: renault
Type: scenic 1.6 16V type JA04 1598cc
Bouwjaar: 09-2000
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 110 pk
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U zoekt een brandstoftank voor u Renault uit 2000.

Autofabrikanten stoppen op een gegeven moment met het leveren van onderdelen. Op dat moment kan het zijn dat het een flinke speurtocht wordt om toch de gewenste onderdelen te vinden. Sommige hardlopers zoals filters en remblokken worden ook door alternatieve leveranciers nagemaakt waardoor dit soort delen meestal nog heel lang goed verkrijgbaar zijn. 
Echter een brandstoftank of de bevestiging van de pomp/vlotter zal niet als imitatie verkrijgbaar zijn. Gelukkig zijn deze onderdelen vaak wel weer goed verkrijgbaar op de gebruikte markt. Nederlandse autodemontagebedrijven maken gebruik van een overkoepelende site Onderdelenlijn. Ik denk dat u hier wel kunt vinden wat u zoekt.