Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rood lampje met zigzag tekening

Vraag gesteld door W. Mulder op 5 juli 2022

Mijn Dacia Duster geeft storingssignaal rood rechthoek met zigzag tekening; ook stopt de cruise control en de start-stop functie.
Mijn vorige Dacia Duster had dit probleem ook nadat hij plm 5 jaar oud was. Spreek pas een buurman met een Dacia en die blijkt hetzelfde storing probleem te hebben. Garage Bochane te Harderwijk ziet geen structureel probleem.
Ik krijg de indruk dat deze klacht een vast mankement is van de Dacia Duster.
Klopt dit volgens uw gegevens / kennis of heb ik alleen maar pech.

Merk: Dacia
Type: Duster
Bouwjaar: 07-07-2016
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 92.00 Kw

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


In uw Dacia Duster brandt het rode waarschuwingslampje.

Dat betekent dat er een elektrische of elektronische storing is vastgesteld door de boordcomputer. Deze schakelt veiligheidshalve ook de cruise-control en het start-stop systeem uit. In het instructieboekje staat dat de auto moet worden gecheckt.

U heeft dat laten doen door de merkdealer, maar die kan de oorzaak van de storing niet vinden. In dat geval zal de monteur toch verder moeten zoeken of hulp inroepen van een diagnose-specialist. Het kan een vrij onschuldige storing zijn maar een rood lampje betekent in de regel "stoppen". Ik ken het niet als structureel probleem van een Dacia Duster, maar van uw dealer mag u verwachten dat ze de storing kunnen verhelpen.