Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Roetfilter plaatsen op oude auto

Vraag gesteld door A. den Heijer op 12 juli 2022

Helaas ik heb een old timer gekocht, Je kent het wel je wordt verlieft op een leuk sportautotje ;-) Dat ik belasting moet betalen voor rot uitstoot okay maar ik wil graag toch een roetfilter plaatsten. Kan dat altijd ?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U vraagt of het mogelijk is om uw oude auto te voorzien van een roetfilter.

Roetfilter

Een moderne auto voorzien van een dieselmotor is ook altijd uitgerust met een roetfilter. Dit type roetfilter werkt goed maar is eigenlijk niet achteraf te monteren. De werking van het roetfilter is er namelijk op gebaseerd dat het motormanagement er regelmatig voor zorgt dat de uitlaattemperatuur oploopt om zo de opgeslagen roetdeeltjes te verbranden. Een goede uitleg vindt u op onze site: Roetfilter ANWB.

Half-open roetfilter

In het verleden werden er zogenaamde half-open roetfilter gemonteerd op auto’s die nog geen roetfilter hadden en zo werd toch de roetuitstoot iets verminderd. Echter door het beperkte resultaat zijn deze filters zo goed als verdwenen. Een aanbieder van dit soort roetfilters is stimular. U kunt natuurlijk altijd informeren wat hier de mogelijkheden zijn.

Het zal helaas niet mogelijk zijn om de uitstoot van de auto op het kenteken aan te passen vandaar dat u nog altijd te maken zult krijgen met beperking als milieuzones. Zie hiervoor onze site.