Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

EGR klep op benzine auto

Vraag gesteld door op 8 juli 2022

Geeft een EGR klep in een benzine auto de zelfde problemen qua reparatie en daarmee de hoge kosten voor vv zoals bij een diesel?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U vraagt of de EGR klep bij een benzine auto bij een gebrek de zelfde problemen geeft als bij een diesel.

EGR-klep

De EGR-klep – Exhaust Gas Recirculation – zit op veel diesel- en benzinemotoren in de uitlaatzijde van het motorblok. Door deze klep wordt een deel van de uitlaatgassen opnieuw gemengd met de schone inlaatgassen. Doordat die uitlaatgassen niet deelnemen aan de verbranding, daalt de temperatuur waardoor ook de NOx-uitstoot automatisch daalt. De uitstoot van stikstofoxiden (NOx) is slecht voor het milieu. Meer info zoals de symptomen en de kosten bij een defect vindt u op onze pagina Wat is een EGR-klep?.

Prijsverschillen

Wat herstelkosten betreft is merk en type auto een zeer bepalende factor. Met name de- en montage kan soms een fikse klus zijn. Vandaar ook de genoemde prijsverschillen in het betreffende artikel. De verwachting is wel dat het gemiddeld bij een diesel toch een wat meer ingrijpende klus zal zijn dan bij een benzine auto. Maar je moet het per individuele auto bekijken. De kosten kunnen dus best uiteenlopend zijn.