Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Upgraden hybride accu?

Vraag gesteld door M. van Bussel op 13 juni 2022

Ik rij bovengenoemde hybride auto en kan nog maar ca. 25 km electrisch rijden. Ik heb gelezen dat er in Duitsland bedrijven zijn welke de hybride accu,s op kunnen waarderen. Weten jullie daar meer over te vertellen?

Merk: mitsubishi
Type: outlander
Bouwjaar: 2013
Brandstof: hybride
Motorvermogen: ?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U vraagt of we bekend zijn met bedrijven die de capaciteit van plug-in hybrides opwaarderen.

Er zijn zeker bedrijven die de accu’s van elektrische auto’s upgraden maar in Nederland ken ik alleen Muxsan wat zich richt op de accu’s van Nissan. Elektrische auto’s zijn nog ontzettend in ontwikkeling dus het zou zo maar kunnen dat er bedrijven zijn zie mij nog niet bekend zijn. U kunt waarschijnlijk wel de cellen van de accu laten balanceren om ervoor te zorgen dat u weer het maximale uit uw accu haalt. 

 

Reacties

P. de Koningh

Auteur - 20 februari 2024

Ik heb hetzelfde probleem. Waar zou ik dat kunnen laten doen en wat zouden de kosten daarvan zijn

Pieter

ANWB Expert - 25 februari 2024

Een bedrijf met een goede reputatie op dit vlak is Hybride-shop. Dit bedrijf levert zowel nieuwe als gereviseerde accupakketten aan voor o.a. de Mitsubishi Outlander. Dit bedrijf kan u voorlichten over de mogelijkheden en de eventuele kosten. 
Goed om te weten is dat hiermee het bereik van de auto nooit groter zal worden dan origineel is bedacht door Mitsubishi. Wel zal er een accu met de originele capaciteit geleverd worden. Het plaatsen van een groter pakket is, voor zover bekend, in Nederland niet mogelijk. Een groter pakket zou ook meer ruimte in beslag nemen, zoals wel mogelijk is bij de configuratie door Muxsan. Hierbij wordt een extra accupakket in de kofferbak van de Nissan Leaf geplaatst.