Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoudskosten gebruikte Volvo V60 en Mercedes A-klasse

Vraag gesteld door op 21 juni 2022

Ik overweeg een 2e hands auto te kopen. Handgeschakeld. Daarbij twijfel ik tussen een Volvo V60 en een Mercedes A klasse. Belangrijk voor mij zijn de onderhoudskosten. Wie kan mij een advies geven? Ik ben een rustige rijder en rijd max 20.000 privé km per jaar, eerder minder.

Merk: Volvo V60
Type: Mercedes A Klasse
Bouwjaar: vanaf 2017
Brandstof: benzine

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U overweegt één van de twee genoemde auto's aan te schaffen maar kijkt naar de laagste onderhoudskosten.

Welke van de twee op basis van uw jaarkilometrage en geplande gebruiksduur de laagste onderhoudskosten zal laten zien is vaak een gewaagde voorspelling. Beide auto's kunnen in de praktijk nog weleens wat kleine mankementjes vertonen maar valt dat lastig in de glazen bol te ontdekken of dat ook gaat plaatsvinden. Maar in ons Autokosten programma proberen we daar toch een voorspelling van te doen.

Selecteer de gewenste A-klasse en de beoogde V60, en op basis van tal van aanschaf- en gebruiksfactoren laat ons Autokosten programma het totale kostenplaatje zien. Uiteraard ook de post onderhoud die meestal door ons ruim begroot wordt. We nemen toch ook mogelijk minder snel voorziene kosten mee die gelukkig niet altijd hoeven voor te komen. Maar zo kunt u prima een onderlinge vergelijking maken welke van de twee wat onderhoudskosten betreft het laagste prijskaartje laat zien.