Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met een diesel naar Oostenrijk

Vraag gesteld door op 22 juni 2022

Deze zomer rij ik met een diesel naar oosterijk klarenfurt. Kunt u mij vertellen of er momenteel milieu zones zijn waar ik niet heen mag met deze auto? En zijn er naast een vinget nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden?

Merk: Seat
Type: Ibiza st
Brandstof: Diesel
Motorvermogen: .

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


Ik neem aan dat de geplande rit gaat naar Klagenfurt in Oostenrijk gaat en vraagt u terecht of u nog rekening moet houden met diesel werende milieumaatregelen.

Alleen voor vrachtvervoer, vrachtwagens en in een aantal regio's lichte bestelwagens gelden een aantal milieuzones. Met uw Seat Ibiza diesel bent u feitelijk overal welkomEen tolvignet is wel onvermijdelijk. Er is een gewoon tolvignet en een digitaal tolvignet. Het gewone plak je op de voorruit; het digitale vignet wordt online gekoppeld aan je kenteken, waardoor plakken niet meer nodig is. De prijs en de geldigheidsduur van de gewone en de digitale tolvignetten zijn hetzelfde. Het gewone tolvignet (Klebevignette) is te koop bij een aantal Oostenrijkse grensovergangen en bij tankstations en postkantoren in de buurt van de Oostenrijkse grens. Uiteraard ook beschikbaar in de ANWB winkels of online verkrijgbaar. 

Voor alle aanvullende info verwijs ik u naar onze pagina Reisvoorbereiding Oostenrijk